Team Zimbabwe

WK SOMMELIER TEAM ZIMBABWE

bij Solo Vino & S*Team Scheveningen

Op maandag 16 oktober geven vier Sommeliers uit Zimbabwe een unieke interactieve presentatie over ‘Blind Proeven’ voor een aantal genodigden bij Solo Vino in Scheveningen in samenwerking met de Piedmontese wijnhuizen Azienda Agricola Cogno en Fontanabianca. Op 20 oktober zijn de sommeliers aanwezig bij restaurant S*Team Scheveningen voor een openbare Wijnproeverij en Walking Braai in samenwerking met Noordman Wijnimport, Vinites, Kwast Wijninkopers en van Leersum Dranken.

Voor de eerste keer in de geschiedenis zullen deze vier Zimbabwaanse Sommeliers meedoen aan het Wereldkampioenschap Blind Proeven, dat op zaterdag 14 oktober in Bourgondië plaats vindt. “De sommeliers hebben zich uit een moeilijke situatie in Zimbabwe opgewerkt naar toprestaurants in Kaapstad. Hun bijzondere levensverhalen en ambities zijn zo inspirerend, dat wij hebben besloten deze vier jonge mannen uit te nodigen in Nederland en het verblijf geheel te verzorgen. Een erg uniek bezoek dus”, aldus eigenaar Damiano D’Alba van Solo Vino & S*Team. De komst van de vier sommeliers naar Nederland wordt mogelijk gemaakt door de financiële steun van Solo Vino Winebar & Import.

Sommeliers tevens hoofdrolspelers in nieuwste Warwick Ross productie
Bekende documentaire producent Warwick Ross (winnaar internationale AACTA award Red Obsession, producent Rob Coe) kwam het inspirerende verhaal over de Sommeliers ter ore en hij besloot een documentaire te maken. De Australische filmploeg zal ook de vier Sommeliers in Nederland volgen. Zo zal de filmploeg op maandag 16 oktober de Sommeliers op diverse bekende locaties in Den Haag filmen.
Voor meer informatie:
https://www.jancisrobinson.com/articles/zimbo-supersomms-the-movie

De Zimbabwaanse sommeliers brengen bezoek aan Solo Vino en S*Team Scheveningen, deelnemers Wereldkampioenschap ‘Blind Proeven’ 2017 met v.l.n.r.; Tinashe Nyamudoka, Joseph T. Dhafana, Marlvin Gwese, Pardon Taguzu. Bron: Withers & Son Photography

 

Programma vrijdag 20 oktober bij S*Team Scheveningen

18.00 uur -   Ontvangst                                                                                                                                                                
18.30 - 22.00 - Wijnproeverij van diverse importeurs.Het sommelier team geeft tips over het proeven en zal vertellen over hun bijzondere ervaringen. Live muziek van S*Team Band van Jeroen van Stenis.

Kosten:                                 
€ 25,00 per persoon voor wijnproeverij en walking braai        

Locatie: 
S*Team Scheveningen - Strandweg 55 - 2586 JL   Scheveningen 

Reserveren? Dit kan via: sales@entrada-restaurants.nl of bel naar 070 3063658

Over Wereldkampioenschap Blind Proeven
Op 14 oktober vindt de vijfde editie van het Wereldkampioenschap Blind Proeven plaats in Bourgondië. Er nemen 27 landen deel aan deze competitie. De deelname van het Zimbabwaanse team aan de Wereldkampioenschappen is mogelijk gemaakt door de steun van de Engelse wijnrecensent Jancis Robinson, die een Just Giving crowdfunding actie startte, beroemd sommelier Jean Vincent Ridon én o.a. de financiële steun van Solo Vino Winebar & Import.  Een gedeelte van de Just Giving-actie schenken de sommeliers aan hun opvolgers in Zimbabwe, zodat er ook volgend jaar deelgenomen kan worden aan het WK.